Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008

Η εικόνα της αστυνομίας στα μάτια της νέας γενιάς

Έχω την αίσθηση ότι με όλα αυτά που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες γαλουχείται μια γενιά η οποία θα έχει σχηματίσει μια αρνητικότατη εικόνα για την αστυνομία. Ο ρόλος της αστυνομίας είναι η προστασία του πολίτη και της περιουσίας του και αυτής του δημοσίου πάντα με υγιεί και διαφανή τρόπο και μεθόδους. Δεν είμαι αντίθετος στο θεσμό της αστυνομίας, αλλά πάντα με σεβασμό στις ελευθερίες του πολίτη. Ίσως ακούγεται ουτοπικό, αλλά ουδέποτε δεν συνέβει αυτό. Πάντα στην ιστορία της ανθρωπότητας η αστυνομία αποτέλεσε τον κατασταλτικό μηχανισμό όσων επιβουλεύονταν την εξουσία. Σίγουρα πολλοί αστυνομικοί δίνουν καθημερινά μάχη για να καταπολεμήσουν πολλά από αυτά που μας θέτουν σε κίνδυνο και εμείς δεν είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε, αλλά ο ίδιος αυτός μηχανισμός τίθεται σε λειτουργία πολλές φορές για σκοτεινούς σκοπούς
Η σημερινή γενιά των μαθητών μέσα από αυτά που βιώνει νιώθει ότι όχι μόνο δεν έχει μέλλον η προσπάθειά της, αλλά απεναντίας δέχεται επίθεση αν εκφράσει τη δυσαρέσκειά της.
Θέλει σύνεση απ’όλες τις πλευρές και ειδικότερα από τους μεγαλύτερους να βοηθήσουν τους νεότερους σε έναν καθαρό τρόπο σκέψης και διαμαρτυρίας. Ήταν πολύ δυνατή η εικόνα του καθηγητή χθες 11/12 που μπήκε μπροστά στοθς μαθητές του όταν πετούσαν πετρες και τους φώναζε: « δεν είναι αγώνας αυτός.Σταματήστε.»