Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ

Επιστροφή στο blog μετά από ένα διάστημα αδράνειας...
Παρακολουθώ με προσοχή - όσο είναι αυτό δυνατόν - την περίφημη προεκλογική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ και μου δημιουργούνται πάρα πολλά ερωτήματα. Θεωρώ σχεδόν βέβαιο πλέον ότι ο υποψήφιοι και οι παραρτρεχάμενοι αυλικοί - σύμβουλοί τους αντιμετωπίζουν τους ψηφοφόρους ως άτομα με ελάχιστη νοητική διαύγεια και αντίληψη της πραγματικότητας. Ειδάλλως δε θα μπορούσε να εξηγηθεί ο μηχανισμός που έχουν στήσει για να προβάλλουν τις θέσεις τους, να υπονομεύουν τον αντίπαλο και να "ερμηνεύουν" τις όποιες αντιδράσεις του κόσμου.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα μια νέα εκδοχή γεννήθηκε μέσα στην πονηρή και συνομωτική μου σκέψη(!). Βλέπουμε ότι τους τελευταίους μήνες μια ο ένας και μια η άλλη υποψήφια προηγούνται στις δημοσκοπήσεις και στα αποτελέσματα των πολιτειών, ενώ για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων δεν γίνεται ούτε λόγος για πιθανότητα εκλογής. Μήπως όλο αυτό το "μια ο ένας μπροστά και μια ο άλλος" είναι μια μεγάλη δημοσκόπηση για τις αντιδράσεις που πιθανόν δημιουργηθούν σε περίπτωση εκλογής ενός νέου προέδρου που και στις δύο περιπτώσεις θα είναι κάτι πρωτόγνωρο για το αμερικάνικο "εθνος"..???
Μήπως προσπαθεί ο μηχανισμός να δει και τις αντιδράσεις των ίδιων των υποψηφίων..??

Δαιμονισμένες σκέψεις κάνω και το ξέρω, αλλά των δαιμονισμένων πράξεων ανά τον κόσμο προηγούνται οι δαιμονισμένες σκέψεις!