Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

"Μπράβοι των Αιθέρων"

Από την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ (απόσπασμα)
http://www.skai.gr/master_story.php?id=94874

....Οι αρχές του Ισραήλ και της Γαλλίας, με συντονισμό με το ΝΑΤΟ, αποφάσισαν να επιβάλλουν εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Οι επιβάτες ελέγχθηκαν εξονυχιστικά κατά την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος στο Παρίσι, ενώ μαχητικά της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας και εν τέλει του Ισραήλ συνόδευσαν το αεροσκάφος σε όλη την πτήση του στους αντίστοιχους εθνικούς εναέριους χώρους πριν τελικά προσγειωθεί στο Τελ Αβίβ....


μια διαφορετική ερμηνεία του όλου σκηνικού είναι: "μπράβοι των αιθέρων"!
Ειλικρινά δε με αφορά για το τι έπραξαν οι κυβερνήσεις και οι Αεροπορίες των άλλων χωρών, για τη δική μας όμως Πολεμική Αεροπορία θεωρώ ότι είναι εξωφρενικό να προσφέρουν υπηρεσίες φύλαξης διεθνών πτήσεων. Δεν είναι αυτός ο ρόλος τους και αν θέλετε, δεν συντηρείται με χρήματα των Ελλήνων για αυτόν το σκοπό. Εάν οι όποιες απειλές για τρομοκρατικό χτύπημα φτάνουν να αγγίζουν τις διεθνείς πτήσεις σε ύψη 9 και 10 χιλιάδων μέτρων τότε σίγουρα πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις.

Πιστεύω ότι το όλο σενάριο αφορούσε την ευρύτερη πολιτική και σχεδιασμό των Ισραηλινών στην περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου με εφαρμογές στρατιωτικών σχεδίων εμπλοκής(και στη χώρα μας!!). Πριν κάποιο δάστημα στρατιωτικά ελικόπτερα του Ισραήλ προσγειώθηκαν λίγο έξω από την Λάρισα στα πλαίσια "σεναρίων" διάσωσης...
Φυσικά μέσα από όλα αυτά προσφέρονται πολλές ευκαιρίες για επιπλέον οφέλη, όπως άσκηση επιρροής, φωτογραφήσεις περιοχών κ.α.

Όλα είναι σαν ένα παζλ.Αν αντιληφθείς κάποια γεγονότα και τα συνδυάσεις σου αποκαλύπτονται εικόνες με ενδιαφέρον...