Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Οι επαναστάτες του Κωλονακίου!!!

Συναντήθηκαν, λέει, μετά από 35 χρόνια όλοι εκείνοι οι φοιτητές που είχαν κάνει την κατάληψη της Νομικής το 1973 και είχε αποτελέσει τον προάγγελο του Πολυτεχνείου.
Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι όλοι αυτοί οι επαναστάτες, βολεμένοι πολύ εξ αυτών σε κόμματα, ξανανταμώσαν σ'ένα πάρτυ σε club στο Κωλονάκι! Σημειολογική σύμπτωση!!
Σε ταινίες - ντοκουμέντα της εποχής βλέπει κανείς εκατοντάδες φοιτητές στην κατάληψη της Νομικής και σήμερα, 35 χρόνια μετά, αυτοί που καπηλεύονται τη δόξα που τους χάρισε η τότε επανστατικότητά τους, χωράνε σ'ένα club!! Σύγχρονοι αυλικοί των νέων πολυμορφικών τσιφλικάδων και πιστοί υπηρέτες πάσης φύσεως διαπλεκομένων. Νέοι "χωροφύλακες" μιας αλλιώτικης χούντας που χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να διασφαλίσουν το δικό τους βόλεμα. Σε τι διαφέρει ο ξεπεσμός της τότε με τη σημερινή κοινωνία? Η απάντηση οτι τώρα έχουμε δημοκρατία θεωρώ ότι είναι μόνο για τους αφελείς, γιατί στο όνομα της δημοκρατίας έχει εκφυλιστεί η ίδια η ιδέα της.

Πιστεύω ότι η εν λόγο μερίδα της γενιάς εκείνης(αυτοί που ακόμα το διαλαλούν σε club του Κωλονακίου και φροντίζουν να αυτοπροβάλλονται), είναι υπεύθυνοι για το χάλι της Ελλάδας σήμερα.Αυτοί οι ίδιοι που μετά την μεταπολίτευση τους δόθηκαν εξουσίες και απέκτησαν οικονομικό υπόβαθρο μεγαλύτερο από αυτό που η παιδεία τους, τους το επέτρεπε. Εκατοντάδες άλλοι φοιτητές που συμμετείχαν ενεργά σε εκείνες τις κινητοποιήσεις έχουν αποτραβηχτεί ενσυνείδητα στο παρασκήνιο, λόγο της κατάντιας του σύγχρονου κοινωνικού βίου.

Όποιος δει το σχετικό ρεπορτάζ στα ΜΜΕ σήμερα θα δει γνωστότατες φάτσες , που μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν στα μεγαλύτερα τρέχοντα σκάνδαλα και υπηρετούν με πίστη και προσήλωση αυτά που ο απλός κόσμος καταδικάζει.

ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ!