Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Ηλεκτρονικό φακέλωμα από την εκκλησία

Αναδαημοσίευση από το tvxs.gr (http://www.tvxs.gr/v9282)

"Σε ηλεκτρονικό «φακέλωμα» των ενοριτών προχωρά οσονούπω η εκκλησία, η οποία αξιώνει από τους κληρικούς να εξοικειωθούν με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σύμφωνα με την εφημερίδα, Το Ποντίκι, αρμόδια επιτροπή της Ιεράς Συνόδου διοργάνωσε ειδική ημερίδα για το συγκεκριμένο σκοπό.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, ηλεκτρονικός φάκελος με λεπτομερή προσωπικά στοιχεία θα αντιστοιχεί πλέον σε κάθε έναν από τους πιστούς ενορίτες. Οι φάκελοι θα ονομάζονται parishioners, και θα περιλαμβάνουν διάφορα πεδία πληροφοριών, ανάμεσα στα οποία: κωδικός ενορίτη, όνομα, επώνυμο, οδός, αριθμός, όροφος, τηλέφωνο σπιτιού, πόλη, ταχυδρομικός κώδικας, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο εργασίας, κινητό τηλέφωνο, αριθμός φαξ, σημειώσεις και ενημέρωση για το αν βρίσκεται στην ενορία ή όχι. Απαραιτήτως, κάθε ενορίτης θα έχει τον προσωπικό του κωδικό, με τον οποίο θα ταυτοποιούνται τα στοιχεία του.

Επιπλέον, θα καταχωρούνται πληροφορίες που αφορούν στις οικογένειες των ενοριτών. Θα αναφέρονται οι ασχολίες και το ποιμαντικό έργο τους, καθώς και στοιχεία για τις σχέσεις ανάμεσα στα μέλη της εκάστοτε οικογένειας. Σε διαφορετικά πεδία θα περιλαμβάνονται οι διάφορες ποιμαντικές επαφές των ενοριτών- γάμος, βάπτιση, κ.λπ.- καθώς και οι ιερείς που διακονούν την ενορία."

απίστευτο !!
εξωφρενικό !!
εξοργιστικό !!
Βάση ποιου νόμου και άδειας επιτρέπεται η εκκλησία να συγκεντρώνει και να διαχειρίζεται προσωπικά δεδομένα?? Είδικά αν έχει αποδείξει κατά το παρελθόν το διεστραμμένο τρόπο σκέψης των εκπροσώπων της. Μήπως αυτό θα αποτελέσει ένα καλό εργαλείο για να βρίσκουν ευκολότερα κάποιοι ρασοφόροι τα αγοράκια και τα κοριτσάκια που τους ενδιαφέρουν?? Μήπως θα μπορούν έτσι να εξασκούν πολύ ευκολότερα ψυχολογική βία βασισμένοι στις αδυναμίες των ανθρώπων??

Άντε τώρα να δούμε και εξομολογήσεις online μιας και το facebook το'χουμε ήδη!!