Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2008

Μαζέψτε τους!!!

Έλεος! Έλεος! Έλεος!
Η μόνο κραυγή που μπορώ να βγάλω μετά τα χθεσινά ρεπορτάζ πολλών δημοσιογράφων για την κάλυψη του σεισμού στο Λεωνίδιο. Ακόμα και έγκριτοι δημοσιογράφοι με μεγάλη πείρα σε κρίσεις εξ στόμισαν τρομερά μαργαριτάρια.Πείτε με γραφικό, πείτε με ότι θέλετε. Χθές η βλακεία έγινε επάγγελμα!Κορυφαία ερώτηση δημοσιογράφου - παίρνει το πρώτο βραβείο ηλιθιότητας - ήταν αυτή που ρωτούσε σεισμολόγο αν ο σεισμός προκλήθηκε ή σχετίζεται με τις πυρκαγιές του καλοκαιριού!!!! η πλάκα είναι ότι ο ερωτηθής σεισμολόγος πρέπει να απαντήσει χωρίς να γελάσει γιατί είναι σε ζωντανή σύνδεση... Απίστευτες στιγμές.
Άλλη κορυφαία στιγμή επαγγελματικής ενημέρωσης: "οι σοβάδες πέσαν προς τα μέσα ή προς τα έξω???" Θάθελα να ξέρω τι σημασία έχει? Αν δεν ξέρετε τι να ρωτήσετε αγαπητοί κκ κλείστε το στόμα σας. Έτσι απλά, ή απλώς μεταφέρετε την είδηση χωρίς να μας πείτε τη γνώμη σας ή την "επιστημονική" σας ανάλυση.
Πολλοί λειτουργοί της ενημέρωσης δεν έχουν αντιληφθεί το φορτίο ευθύνης που τους αναλογεί και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους είναι χαρακτηριστικά ρηχό και φτηνό. Υπάρχουν φυσικά και σωστοί επαγγελματίες του χώρου που χθες, σε μια στιγμή κρίσης και πίεσης λειτούργησαν με ευθύνη. Βλέπετε το κυνήγι της θεαματικότητας και των ποσοστών οδηγεί πολλούς σε πανηγυρτζίδικες καταστάσεις που έχουν πολύ γέλιο, αλλά και κλάμα μαζί. Εν μέρη είναι και στο χέρι μας ο περιορισμός αυτών των καταστάσεων, ακολουθώντας τη γνωστή ρήση της παρ'ολίγου βουλευτίνας: σταυρώστε τους, σταυρώστε τους και στον Κεάδα χώστε τους!!

Άντε και καλούς σεισμούς!