Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Δημοκρατία?Ποια Δημοκρατία...???

Εκεί που έλεγα ότι, ΟΚ πιάσαμε πάτο και ήμουν σίγουρος ότι δεν έχει παρακάτω, αντιλαμβάνομαι με τα όσα γίνονται ότι έχει πολύ κατηφορικό δρόμο ακόμα!!
Ακούω για το δημοψήφισμα και μέσα από έναν λαβύρινθο σκέψεων φτάνω σε μια στιγμή ν'αναρωτιέμαι "είναι τόσο μάγκας ο ΓΑΠ??? ...έχει τέτοια αρχίδια???" Γιατί ξαφνικά με μια ανακοίνωσή του κρατούσε όλη την Ευρώπη απ'τα κάκαλα!! Τέτοιος πανικός στο ηγέτες - τοκογλύφους προκλήθηκε που κατάπιναν τα Depon με το κιλό. Μετά από λίγο όμως φάνηκε ξεκάθαρα το χαοτικό μέγεθος της βλακείας του.
Από την άλλη κάποιες φαινομενικά υγειής απόψεις από τα διάφορα μορφώματα της αντιπολίτευσης φρόντισαν από καιρό να αντιμετωπιστούν με πλήρη καχυποψία και γραφικότητα. Όλα μα όλα πονταρισμένα στο μικρό, στενό παιχνίδι της εσωπολιτικής με μόνο στόχο την εξουσία. Βέβαια καλώς τίθεται το ερώτημα:ποιος είναι αυτός που θέλει ν'αναλάβει τώρα στην παρούσα φάση τα ηνία της χώρας. Η απάντηση βγαίνει από τ'αυτονόητα: ΚΑΝΕΝΑΣ. Αν ήθελαν θα είχαν ήδη προκυρηχθεί εκλογές. Εξάλλου με τι μούτρα θα βγουν στις περιφέρειές τους να ζητήσουν την ψήφο του λαού???
Τρόμαξαν όλοι ανεξαιρέτως ότι ο λαός θα έλεγε τη γνώμη του μέσω ενός δημοψηφίσματος. Η πιο κοντινή εκδοχή της πραγματικής δημοκρατίας αντιμετώπιστηκε απ'όλους ως το μεγαλύτερο κακό που μπορούσε να μας βρει.
Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το να ψαχτεί κανείς στα διεθνεί ΜΜΕ και ν'ακούσει τις απόψεις του απλού κόσμου μέσα από τα διάφορα forum. Ειμαστε βαθειά νυχτωμένοι με όσα μας σερβίρουν... Η νέα συμφωνία στήριξης - σωτηρίας της χώρας μας της 27ης Οκτωβρίου απλά αναφέρει ότι "ιδιώτες επενδυτές" θα συνεισφέρουν με 30 δις στη σωτηρία της Ελλάδας και άλλα 100 δις από την τρόικα, αλλά δε γίνεται κουβέντα για τον τρόπο με τον οποίο αυτό θα γίνει. δεν αναφέρεται πουθενά τι νέα μέτρα θα ληφθούν και τι ανταλλάγματα θα δοθούν για να σωθούν ουσιαστικά οι τράπεζες. Τα μεγέθη αυτού του σάπιου οικονομικούκοινωνικού συστήματος που λέγεται καπιταλισμός είναι εξωφρενικά δυσανάλογα σε ότι αφορά το ποιος πληρώνει και ποιος κερδίζει. Με απλά μαθηματικά η νέα συμφωνία δεν μειώνει το Ελληνικό χρέος κατά 100δις, αλλά το αυξάνει κατά 30 τουλάχιστον... Ο σοφός λαός (που θεωρώ ότι ποτέ δεν κάνει λάθος) λέει:στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται!!!

Πάντα έλεγα ότι το αποτέλεσμα είναι ο καλύτερος κριτής και μαρτυρά την παργματικότητα. Με βάση αυτό προκύπτει η πραγματική πρόθεση του ΓΑΠ και των εντολοδόχων του. Μια πραγματικότητα που πολλοί "ειδικοί" θέλουν να τη χαρακτηρίζουν γραφική, ξεχνόντας ότι το χρήμα και τα γεωπολιτικά συμφέροντα δεν έχουν πατρίδα...