Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Γνώριμες αλλαγές

Γνώριμες εικόνες, γνώριμοι ήχοι με τον ερχομό του φθινοπώρου.
Όλα γύρω μας προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες και φθινοπωριάζουν και την ψυχή μας...
Αν τα δούμε με μια μελαγχολική διάθεση, μας ταξιδεύουν σε πιο κλειστές σκέψεις, ενώ από την άλλη αν έχουμε ανεβασμένες τις "αντιστάσεις" μας σε όλο αυτό διατηρούμε κάτι από την καλοκαιρινή ξεγνοιασιά.
Ευκαιρία να ανταμώσουμε με φίλους καλούς και να εμπλακούμε σε συζητήσεις με λίγο καλό κρασί ή μια καλή ταινία. Ο ερχομός του χειμώνα σίγουρα "ρίχνει" τα πνεύματα, αλλά συνάμα προσφέρεται για πολλά άλλα.
Υποστήριζα ανέκαθεν ότι τα πάντα είναι στο χέρι μας και πολλές φορές δεν έχω κάνει τίποτα γιαυτό αφήνοντας τη τύχη να ορίζει.Έχει κι αυτό τη χάρη του...
Κάθε φορά που για κάποιο λόγο - στην ουσία ηλίθιο - με παίρνει από κάτω, αντιδρώ βλακωδώς με ότι αυτό συνεπάγεται και κάθε φορά το μετανιώνω. Στο Κ της περασμένης Κυριακάτικης Καθημερινής έχει μια συνέντευξη του παλικαριού στον οποίο μεταμοσχεύφθηκε η καρδιά του Αυστραλού τουρίστα που δολοφονήθηκε από μπράβους στη Μυκονο. Ιδιαίτερα συγκινητικά τα λόγια του και εξαιρετικά ουσιαστικά και αποκαλυπτικά για το πως βλέπουμε κάποια μικροπράγματα που αφήνουμε να μας επηρρεάζουν... Τώρα, εκτιμώντας την πραγματική ζωή -αυτήν που όλοι έχουμε και δεν το βλέπουμε - τα πάντα είναι διαφορετικά και φυσικά πιο όμορφα!!