Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2007

Γελοιότητα ή πραγματικότητα?

Καλημέρα σε όλους

Θα ήθελα να ξεκινήσω με άλλες λέξεις σήμερα, άλλα κάτι δε μ'αφήνει. Εξοργίστηκα όταν άκουσα χθες τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να ευχαριστεί δημόσια και μάλιστα από το βήμα της Βουλής τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες για την προσφορά τους στη χώρα... Αυτούς δηλαδή που επι δεκαετίες τώρα είναι ένας κρίκος - και μάλιστα από του σπουδαιότερους - στην αλυσίδα του διεφθαρμένου κράτους. Αυτούς που έχουν εισπράξει αμέτρητα χρήματα παλλαπλάσια των υπηρεσιών και των έργων που προσέφεραν με την αμέριστη υποστήριξη των κυβερνήσεων των τελευταίων 50 ετών. Ξευτιλίζοντας το θεσμό του κοινοβουλίου, που έτσι κι αλλιώς με νύχια και με δόντια κρατιέται από την απόλυτη ξεφτίλα, το χρησιμοποιεί για να προβάλει το σπουδαίο έργο τους. Κύριε Σουφλιά, εάν δεν το ξέρετε οι εταιρίες που δημόσια ευχαριστήσατε, πληρώνονται γιαυτά που κάνουν. Και πληρώνονται μέσα από ομιχλώδεις διαδικασίες του παρακράτους που κάποιοι συντηρούν!!!
Πρέπει να αρχίσουμε να γινόμαστε πιο ενεργοί και ενοχλητικοί. Και λέγοντας ενοχλητικοί εννοώ να αντιδρούμε. Ο χειρότερος εχθρός των "βολεμένων" πολιτικών και του διαφθαρμένου κράτους είναι ο πολίτης που αντιδρά. Κάτι σαν το βιαστή και το θύμα του....
Η λύση είναι η αυτο-οργάνωση των πολιτών για την επίτευξη και διασφάλιση της αξιοπρέπειας στην καθημερινότητά μας. Όσα δεν είναι ικανός ο κρατικός μηχανισμός (δηλαδή οι ευχαριστούντες το παρακράτος πολιτικοί) να μας εξασφαλίσει πρέπει να τα εξασφαλίσουμε μόνοι μας. Είναι άξιο συγχαρητηρίων το ρεπορτάζ της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ το βράδυ της Κυριακής 2/12 για τα κινήματα των ενεργών πολιτών στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων. Έτσι κι αλλιώς δεν κουνιέται φύλλο!! ΑΣ ΤΟ ΚΟΥΝΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βοηθήσουμε, να κινηθούμε να αντιδράσουμε. Αρκεί να το θέλουμε.