Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Επίκαιρο όσο ποτέ

.








...Αυτό που θα μείνει στο τέλος, δεν είναι οι πράξεις
των κακών ανθρώπων αλλά η αποτρόπαια σιωπή των πολλών...

Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ










.

Νέες σύγχρονες μορφές πορείας και διαμαρτυρίας

Νέες σύγχρονες μορφές πορείας και διαμαρτυρίας

Όπως όλα σε αυτόν τον κόσμο, έτσι και οι πορείες διαμαρτυρίας θα πρέπει να αναμορφωθούν και να ενσωματώσουν τις σύγχρονες τάσεις της μόδας. Έτσι τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα που θα αποκομήσουμε ως κοινωνίας θα γίνουν ευραίως γνωστά, αποδεκτά και αναγνωρίσημα. Θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα προσαρμοσμένα στο σύγχρονο κοινωνικό γίγνεσθαι και να αποτινάξουμε τις παλαιομοδίτικες τακτικές.
Προτείνω λοιπόν τα παρακάτω:
• Δημιουργία facebook account για κάθε πορεία, έτσι ώστε να μπορουν όλοι να ανεβάζουν τις αγαπημένες τους φωτογραφίες που τράβηξαν μαζί με σχετικά σχόλια και να τις ανταλλάζουμε με άλλους αγωνιστές.
• Έκδοση αναμνηστικών όπως φανελάκια, κούπες και μπρελόκ για κάθε πορεία, για να έχουμε κάτι να θυμόμαστε από τους αγώνες μας.
• Οργάνωση των συμμετεχόντων κάθε πορείας σε σύλλογο, έτσι ώστε να διακδικούν μετά τα δικαιώματά τους και να απαιτούν τη μοριοδότησή τους για μια θέση στο δημόσιο
• Κάθε πορεία θα πρέπει να οριζει υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων για τις κοινωνικές επαφές με τρίτους
• Διεκδίκηση κοινοτικών κονδυλίων από τα πολλά επιχειρησιακά προγράμματα που – δε μπορεί – κάτι θα προβλέπουν και για τις πορείες, μιας και υπάρχει επιδοτούμενο πρόγραμμα για ότι φανταστείς αρκεί να έχεις το κατάλληλο μέσο...
Πρέπει κάπως να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα.
• Διαδικασία διαγωνισμού για την πιο όμορφη πορεία. Αυτό θα καλλιεργήσει την ευγενή άμιλλα μεταξύ των «γνωστών – αγνώστων» για πιο δημιουργική διαμαρτυρία.
• Επάφές με μεγάλους οίκους μόδας του εξωτερικού που θα δημιουργήσουν ειδική κολλεξιόν για πορείες. Υπάρχουν κόσμος που δεν κατεβαίνει σε πορείες γιατί ...δεν έχει τι να βάλει!
• Έκκληση στα GOODY’S να φτάξουν είδικό θερμιδικά μελετημένο happy molotof meal μόνο με 1,90€ για να τρώμε υγιεινά και σωστά πριν και κατά τη διάρκεια κάθε πορείας.

Μόνο έτσι οι αγώνες θα δικαιωθούν.
Εμπρός στο έτσι που χάραξε ο τέτοιος!!!

Η δικαιοσύνη είναι τυφλή ...και κουφή!

Μέσα στο γενικότερο χαμό των τελευταίων μηνών ο πρωθυπουργός μας έκανε την εφάνταστη δήλωση "καμία επιείκια δε θα ανεχτούμε στην απόδοση ευθυνών" ( http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=966016&lngDtrID=244 ) μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ας τον πιστέψουμε για μία ακόμα φορά εξαντλώντας κάθε όριο υπομονής και προτείνοντάς του να κάνει αρχή όχι από την τρέχουσα επικαιρότητα, αλλά από τα "χρωστούμενα γραμμάτια" παλιότερων υποθέσεων κρατικής βίας και αδικίας. Μόλις χθες εκδικαζόταν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης η υπόθεση "ζαρτινιέρα" όπου ο εισαγγελέας είχε το θράσος να προτείνει την αθώωση των υπευθύνων!! Σε αυτήν τη δικαιοσύνη μόνο εμπιστοσύνη δεν μπορεί κανείς να έχει γιατί εκτός από τυφλή είναι και κουφή και ηλίθια! Έχουν το θράσος υπό τέτοιες συνθήκες να παίζουν με τη νοημοσύνη μας κάτι που το κάνουν έτσι κι αλλιώς σε μόνιμη βάση. Βέβαια, δε θα υπήρχε καλύτερη ίσως χρονική συγκυρία να περάσει η απόφαση που τους βολεύει χωρίς να πάρει διαστάσεις.
Προφανώς οι υπηρετούντες τη δικαιοσύνη σε αυτήν τη χώρα δεν έχουν επαφή με την πραγματική καθημερινότητα.

Μεθοδευμένη ενημέρωση

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε ότι τα ΜΜΕ και ειδικότερα τα μεγάλα, όπως αυτά χαρακτηρίζονται, κινούνται βάση του δικού τους - ενιαίου - κώδικα. Υπάρχουν στιγμές που αν βάλεις στη σωστή σειρά τα κομμάτια αυτού του περίπλοκου παζλ, θα δεις ότι επιβεβαιώνεται ο κανόνας περι μεθόδευσης και συναννόησης του τρόπου που παρουσιάζονται κάποια γεγονότα. Πανηγυρικό παράδειγμα αυτής της μεθόδευσης είναι ο τρόπος με τον οποίο "σερβιρίστηκε" το ερασιτεχνικό βίντεο της στιγμής της εκτέλεσης του 15χρονου Αλέξης που τραβήχτηκε από παρακείμενη οικοδομή. Το MEGA έχει προσθέσει ήχο διαδήλωσης και επεισοδίων που καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα. Δείτε το εδώ το κανονικό βίντεο και εδώ το παραποιημένο του MEGA channel. Κανένας από όλους τους αυτόπτες μάρτυρες δεν ανέφερε ότι έγιναν επεισόδια, ενώ αυτό μπορεί εύκολα να γίνει αντιληπτό από το επίπεδο του θορύβου των επεισοδίων που φερεται να έχει καταγραφεί και δεν δικαιολογείται από την απόσταση αυτή...
Τα συμπεράσματα δικά μας - σας...