Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Ξεκαθάρισμα της ΜΚΟ "Αλληλεγγύη" της εκκλησίας

Στα οικονομικά, τη δομή και τη λειτουργία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος, «Αλληλεγγύη», εστιάζει διήμερη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.


Ο μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος παρουσίασε περιληπτικά την έκθεσή του για τη δομή και τη λειτουργία της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» και απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις.

Το θέμα θα συζητηθεί και στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την Πέμπτη, όπου θα γίνει και ενημέρωση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού.

από το in.gr (http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=923604)

Θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμη την κίνηση που κάνει ο Αρχιεπίσκοπος σε ότι αφορά το ξεκαθάρισμα της "Αλληλεγγύης", φτάνει βέβαια αυτό να είναι και ουσιαστικό. έτυχε στο παρελθόν να έρθω πολύ κοντά σεν εν λόγο ΜΚΟ μέσα από παράλληλη δράση και αυτό που την χαρακτηρίζει είναι η "βρώμα" και η "δυσοσμία". Τόσο σε ότι αφορούσε τα οικονομικά της, όσο και σε ότι αφορούσε το σκοπό ύπαρξής της. Επιπρόσθετο μελανό σημείο η εκμετάλλευση των πιστών που "υπηρετούσαν" το έργο της.
Συγχαρητήρια στον Αρχιεπίσκοπο και να μην επιτρέψει τα παρατρεχάμενα λαμόγια να κουκουλώσουν την υπόθεση.