Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2008

Σε συνέχεια του χθεσινού μου σχόλιου είναι το σημερινό με αφορμή ένα άρθρο που είδα στο in.gr και το οποίο με εξέπληξε. Περέμβαση του αρχιεπισκόπου, λέει για την οικογενειακή τραγωδία στη Νίκαια με σκοπό να καταβληθεί η εγγύηση για την αποφυλάκιση της μάνας που προφυλακίστηκε επειδή μαχαίρωσε το σύντροφό της οποίος επιτέθηκε σε αυτήν και το παιδί της. Σωστή ή όχι η κίνηση δεν μπορώ να το κρίνω, το βλέπω θετικά όμως, γιατί εδώ τον πρώτο λόγο έχει η δικαιοσύνη, όσο κι αν καμιά φορά το αίσθημα της αυτοδικίας είναι εξαιρετικά δυνατό. Η εκκλησία έχει τη δύναμη να στηρίξει την αδικημένη και αδύνατη πλευρά τέτοιων καταστάσεων και έναν τέτοιο ρόλο θέλω προσωπικά να αναλάβει, παρά να λειτουργεί ακόμα αυτά τα εξαθλιωμένα κατηχητηκά που το μόνο που κάνουν είναι να παράγουν κομπλεξικούς νέους.
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε επίσης και η εξαγγελία του δημάρχου Αθηναίων για τη δημιουργία ξενοδοχείου για τους άστεγους της πόλης.Αξίζει συγχαρητήρια η εν λόγο κίνηση.
Έτυχε πριν 2 χρόνια κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων να συμμετάσχω σε μια συλλογική προσπάθεια για τον εντοπισμό των αστέγων της πόλης μας και την ενημέρωση αυτών για ένα κέντρο φιλοξενείας που είχε στηθεί και ομολογώ ότι ήταν ίσως η συγκλονιστικότερη εμπειρία της ζωής μου.Πρέπει κάποιος να το ζήσει και να το δει από κοντά πως είναι για να καταλάβει τι σημαίνει να έχεις που να κοιμηθείς το βράδυ...