Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008

Μιά βδομάδα μετά

Έχει περάσει μία βδομάδα από τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή μέσα στην οποία η Ελλάδα έχει ζήσει ασύλληπτες στιγμές αντίδρασης, βίας, πλιάτσικου, καταστολής και εκμετάλλευσης των δικαιωμάτων που μας προσφέρει η Δημοκρατία. Δυστυχώς για μία ακόμα φορά βλέπουμε ότι καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια - που σχεδόν αποδίδει - για παραπληροφόρηση και αποπροσανατολισμό. Μια προσπάθεια που γίνεται με τελικου΄ς εκτελεστές τα μεγάλα ΜΜΕ, τα οποία ΔΕΝ αναφέρονται στο σύνολο των προβλημάτων που έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους και ασπάζονται τις θέσεις τις κυβέρνησης ότι πρόκειται για ομάδες ταραξιών. Κάθε μέρα χιλιάδες πολίτες διαδηλώνουν με αφορμή το τραγικό συμβάν για όλα αυτά που συμβολίζει ο τραγικός χαμός του 15χρονου. Οι διαδηλώσεις που γίνονται ανά τον κόσμο αποκρύπτονται εντέχνως προκειμένου να μην ενθαρρυνθούν οι πολίτες. Αντιθέτως αρχίζουμε τώρα να παρακολουθούμε το νέο σήριαλ "Κουγια", ο οποίος τελικά τα κατάφερε. Γύρισε πάνω του όλη τα φώτα της δημοσιότητας αγνοώντας ότι ο ίδιος ποδοπατάει τη μνήμη του 15χρονου μόνο και μόνο για την προβολή του...

Σε καμία περίπτωση δε συμφωνώ με τη βία απ'όπου κι αν προέρχεται, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις είναι αναμενόμενη. Είναι φυσικό επακόλουθω όταν πρόκειται για μάζες όπου καταργείται η λογική και εκεί είναι που πρέπει όλοι μας να λειτουργούμε προληπτικά και όχι κατασταλτικά.
Όπως όλα τα πράγματα, ετσι και οι μορφές διαδήλωσης και διαμαρτυρίας πρέπει εξελιχθούν και να προσαρμοστούν σε νέα πραγματικότητα για να έχουν το αποτέλεσμα που πρέπει.
Πέραν όλων αυτών, βλέπουμε ότι εδώ και μια βδομάδα δεν υπήρξε ούτε μία απόδοση ή ανάληψη ευθυνών από πλευράς κυβέρνησης ή κράτους. Δε φέρει δηλαδή κανένας από την ηγεσία της αστυνομίας την ευθύνη για τέτοιες πράξεις που ακόμα βλέπουμε να συμβαίνουν?? Αντιθέτως βλέπουμε υποκριτικές παραιτήσεις που δεν γίνονται αποδεκτές και ο χωρός καλά κρατεί.Ήμουν πάντα της άποψης ότι ο πιο καλός κριτής είναι το ίδιο το αποτέλεσμα και στην προκειμένη περίπτωση αποδεικνύονται έτσι τα συμφέροντα που κρύβονται από τη συντήρηση τέτοιων καταστάσεων.