Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Η γρίπη των χοίρων. Όχι των ελληνικών, όλων των άλλων!

Μετά τη γρίπη των πουλερικών, τις τρελές αγελάδες, τον ιό SARS, νωρίτερα το διαχρονικό aids, τώρα έχουμε άλλο σουξέ: τη γρίπη των χοίρων! Δεν ξέρω αν ζούμε τους σεισμούς, τους λοιμούς και τους καταποντισμούς της Αποκάλυψης, αλλά σίγουρα ζούμε τη μαλακία μας!!! Κάτι σαν την εκστρατεία του υπουργείου πολιτισμού: "Live your myth in Greece"...

Βέβαια, αν το προσεγγίσουμε με μια πιο καχύποπτη ματιά - ως γνήσιοι γνώστες των παγκόσμιων συνομοσιών - θα μπορούσαμε να αιτιολογήσουμε και συγκεκριμένα συμφέροντα που κρύβονται και δε θα χαλούσαν καθόλου τους προϋπολογισμούς των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών εν μέσω κρίσης.

Παράλληλα ως Έλλην νιώθω ασφαλής που το "εθνικό κέντρο επιχειρήσεων υγείας" έχει λάβει όλα τα μέτρα για τη μη είσοδο του ιού στον εθνικό εναέριο χώρο. Έχουν ήδη αναπτυχθεί συστοιχίες Πάτριοτ που θα καταρρίψουν κάθε στέλεχος του ιού που θα τολμήσει να έρθει στην Ελλάδα για να ζήσει το μύθο του. Ήδη βρίσκεται σε 24ωρη βάση ειδικός γιατρός στο αεροδρόμιο Αθηνών, ενώ έχουν δρομολογήσει και την εκτύπωση ενημερωτικών φυλλαδίων. Δραστικότατα μέτρα χωρίς έλεος!
ΗΠΑ και Καναδάς που είναι πρωτοπόροι στη δημόσια υγεία και στις μεθόδους πρόληψης και δεν κατάφεραν να το σταματήσουν, θέτοντας τις υπηρεσίες τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Στο Μεξικό, απ'όπου και ξεκίνησε η επιδημία, κυκλοφορούν στο δρόμο με μάσκες, γεγονός πολύ αρνητικό για την ψυχολογία οποιουδήποτε. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας εκτίμησε ότι είναι εξαιρετικά μεγάλες οι πιθανότητες να εξελιχθεί σε πανδημία. Η λέξη "πανδημία" από μόνη της είναι τρομακτική και θα πρέπει όλοι οι αρμόδιοι να ξαναδουν την ετυμολογία της...
Ίσως όλοι αυτοί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό θα έπρεπε να συμβουλευθούν τα δικά μας γατόνια που κάτι παραπάνω θα ξέρουν, μιας και στο "εθνικό κέντρο επιχειρήσεων υγείας" πιάνουν όλα τα κανάλια και επιπλέον Nova!!