Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Η κατάντια των ραδιοφωνικών σταθμών

Σϊγουρα θα το έχουν παρατηρήσει πολλοί, που σαν και μένα ακούνε πολύ ώρα κάθε μέρα ραδιόφωνο, είτε στη δουλειά, είτε οπουδήποτε αλλού, ότι η ποιότητα των ραδιοφωνικών εκπομπών είναι εξαιρετικά χαμηλή με ελάχιστες εξαιρέσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών χρησιμοποιούν μία πολύ μικρή γκάμα τραγουδιών τα οποία συνήθως προέρχονται από τις επίκαιρες δισκογραφικές παραγωγές. Γίνεται δηλαδή μια πλύση εγκεφάλου με συγκεκριμένα τραγούδια τα οποία κάποιες φορές αν και ωραία χάνουν αυτό που έχουν να δώσουν. Επίσης η αυτοματοποίηση των ραδιοφωνικών παραγωγών με χρήση αυτόματων συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών εξευτελίζει αυτό που η ίδια η μουσική πρεσβεύει.
Ένα "ζάπινγκ" στην μπάντα των ερτζιανών αρκεί για να δει κανείς ότι παίζουν τα ίδια και τα ίδια χωρίς κανένα απολύτος ίχνος σεβασμού στην αισθητική, γεγονός που προκύπτει κατά τη γνώμη μου από την έλλειψη γνώσης του αντικειμένου. Ηλίθιες παρουσιάστριες που χαζογελούν στα μικρόφωνα χωρίς να λένε τίποτα στην ουσία παίζουν με την αισθητική μας. Βέβαια κάλλιστα θα μπορούσε να πει κάποιος:"αν δε σ'αρέσουν ρε φίλε, άλλαξε κανάλι"
Μιλάω για τη συντριπτική πλειοψηφία που ασχημαίνουν αυτή τη στιγμή την μπάντα των FM. Αν δεν μπορούν, ας αφήσουν άλλους να το κάνουν...