Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2008

Η πρώτη από τις ...366 μέρες.

Πρώτη μέρα του νέου χρόνου και το μόνο πράγμα που θα ήθελα είναι να πραγματοποιηθούν οι μίσες από τις ευχές που μου δώσαν ...και έδωσα! Αν συνέβαινε αυτό μπορεί ο καθένας να φανταστεί τι θα γινόταν. Χάρηκα πάρα πολύ για ενα τηλεφώνημα που έλαβα από μια φίλη (και κάτι παραπάνω απ'αυτό) που είχα χάσει το τηλέφωνό της. Πίστευα ότι μάλλον δε θα ξαναείχαμε επικοινωνία, αλλά ευτυχώς διαψεύστηκα.Δεν άκουσα τα καλύτερα νέα σε ότι αφορά αυτά που διαδραματίζονται στη ζωή της και δυστυχώς δεν μένουμε στην ίδια πόλη για να μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο. Είναι από τις στιγμές που πρέπει να στεκόμαστε δίπλα σε κάποιο δικό μας πρόσωπο όταν αυτό το έχει ανάγκη. Τέλος πάντων, ελπίζω να πάνε όλα καλά.
Σε ότι αφορά τα των ημερών και των εν εξελίξη καταστάσεων γύρο μας,
αυτό που με αηδιάζει ολοένα και περισσότερο είναι ότι έχει σχέση με τη θέση του γενικού διευθυντή στην "εταιρία" "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ". Έχουν εξαϋλωθεί όλες αυτές οι αρχές και οι αξίες που λένε ότι διδάσκουν οι "πατέρες της επι γης πίστεως". Ακόμα, ακόμα και ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος που περνά τις δικές του δύσκολες ώρες κάνει λόγο τώρα για την ταπεινότητα του ανθρώπου μπροστά στο θάνατο, σ'ένα τελείως διαφορετικό ύφος. Βλέπεις όταν ο άνθρωπος νιώθει ότι χάνει τη γη κατω απ'τα πόδια του αλλάζει δραματικά. Το έχω παρατηρήσει σε κάποιες καταστάσεις δύσκολες που έτυχε να ζήσω όπου κινδυνεψαν κάποιοι άνθρωποι γύρω μου και οι οποίοι άλλαξαν τελείως συμπεριφορά και εικόνα. Όσοι το έχουν ζήσει καταλαβαίνουν τι εννοώ. θεωρώ αηδιαστικό το όλο θέμα της συζήτησης περι διαδοχής του Χριστόδουλου και των μαγειρεμάτων μεταξύ των κατά τ'άλλα "σοφών" πατέρων. Είναι γλυκιά όμως η εξουσία και η δύναμη που σου δίνει ο θρόνος του αρχηγού της εκκλησίας και αν ψάξουμε λίγο σε αυτό που λέγεται "λαϊκή σοφία" θα βρούμε πολλές φράσεις και παροιμίες που ταιριάζουν στην περίσταση...
Τώρα στην υπόθεση Ζαχόπουλου δεν μπορώ να καταλάβω πως πάντα μόλις κλείνει μια τέτοιου είδους υπόθεση, ανοίγει μία άλλη. Πάντα δηλαδή υπάρχει στην ημερήσια διάταξη των μέσων μαζικής αποβλάκωσης ένα θέμα που του αλλάζουν τα φώτα στην ανάλυση. Όσοι έχουν δορυφορική τηλεόραση και ενημερώνονται από κάποια ξένα μέσα μπορούν ν'αντιληφθούν τη διαφορά. Το κλείνω εδώ το θέμα γιατί θα μπορούσα κάλλιστα να χαρακτηριστώ γραφικός.
Εύχομαι το καλύτερο για όλους για τις επόμενες 366 μέρες!