Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Η ηλιθιότητα των Θεσσαλονικέων καταστηματαρχών

Από πότε ένας ιδιώτης ή μια ομάδα ιδιωτών-εμπόρων αποφασίζουν να κλείνουν τους δρόμους μιας πόλης προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους??? Το ερχόμενο Σάββατο 24/4 3 κεντρικότατοι δρόμοι της Θεσσαλονίκης θα κλείσουν προκειμένου να τονωθεί η αγορά!!! Όσο το σκέφτομαι, τόσο τρελαίνομαι. Δηλαδή, για τη γενικότερη κρίση και μείωση της (άκρατης) κατανάλωσης που πρέπει να μας διέπει, φταίει η κίνηση στους δρόμους. Δεν φταίνε δηλαδή τα καθυστερημένα έργα του μετρό που σταμάτησαν και γέμισαν εργοτάξια το κέντρο. Δε φταίνε τα εξοργιστικά αντιλαϊκά μέτρα περικοπών των έτσι κι αλλιώς χαμηλών μισθών με αποτέλεσμα ο κόσμος να επιβιώνει με το ζόρι. Δε φταίνε οι εξωφρενικές τιμές των προϊόντων στα καταστήματα του κέντρου…

Εμείς γιατί θα πρέπει να υποστούμε την ταλαιπωρία της αδυναμίας κίνησης με τα δικά μας μέσα προκειμένου να επωφεληθεί οικονομικά μια ομάδα εμπόρων?
Τι θα γίνει με τα χιλιάδες τραπεζοκαθίσματα των καφέ που έχουν κατακλύσει κάθε ελεύθερο πεζοδρόμιο?? Το ερχόμενο Σάββατο πάλι αυτοί θα βγούνε οι μεγάλοι κερδισμένοι και όχι οι καταστηματάρχες που θα’πρεπε να ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους και να επινοήσουν κάτι εξυπνότερο!!!
Οι δημόσιοι δρόμοι ανήκουν σε όλους