Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Αποδέσμευση μέρους της εκκλησιαστικής περιουσίας

Να αποδεσμευτεί μέρος της εκκλησιαστικής περιουσίας που δεν αξιοποιείται για τη δημιουργία ταμείου πρόνοιας, πρότεινε στην πολιτεία ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μιλώντας στην Ιερά Σύνοδο.

«Μια σοβαρή συνερ­γασία Εκκλησίας και Πολιτείας στο θέμα της αξι­ο­ποί­η­σης της εκκλησιαστικής περιουσίας, με ειλικρίνεια, τιμιότητα, δια­φάνεια, συνέπεια και δεσμευτικές εγγυήσεις της Πολιτείας για την αξιοποίησή της, θα ήταν επωφελής και η ενδεδειγμένη μπροστά στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος.

«Στόχος της συνεργασίας αυτής θα τεθεί εξ αρχής όχι η μονομερής ωφέλεια του Οικονομικού Οργανισμού της Εκκλησίας, ούτε η αύξηση των εσόδων των ταμείων του Κράτους, αλλά η σύσταση του Ταμείου Εκκλησιαστικής Προνοίας. Σκοπός, η δημιουργία ε­νός δικτύου προνοιακών έργων με σύγχρονες προδιαγραφές, που λείπουν εμφανέστατα από την κοινωνία μας προς διακονίαν των συνανθρώπων μας», πρόσθεσε.

Τα έξοδα των λειτουργικών αναγκών της Εκκλησίας είναι τεράστια και αυξάνονται μπροστά στις σύγχρονες απαιτήσεις, τόνισε. «Η έντιμη συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας στο κεφάλαιο αυ­τό γεννά μία ελπίδα στην κοινωνία μας για καλύτερες μέρες σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος.

ΠΗΓΗ:ΕΛΕΥΘΡΟΤΥΠΙΑ


και λέω εγώ τώρα...
χωρίς να θέλω να αναιρέσω την ειλικρινή πρόθεση του Αρχιεπισκόπου που θα οφελείσει κατά πολύ την προσωπική αλλά και την συνολική (εκκλησία) εικόνα του, αυτή η κίνηση πολύ φοβάμαι ότι θα αποτελέσει, αν πραγματοποιηθεί, άλλη μία μέγγενη πίεσης προς τον κάθε αδύναμο και κατατρεγμένο από τους ρασοφόρους απατεώνες.Γιατί οι περισσότεροι από αυτούς θα το χρησιμοποιήσουν για να εκβιάσουν και να απειλήσουν, όπως κάνουν πολλά χρόνια τώρα με τον πολιτικό γάμο και την εξομολόγηση. Τι κι αν ο Αρχιεπίσκοπος θέλει να βοηθήσει με αυτήν του την πράξη?? Το κύκλωμα των παπάδων που έρχονται σε άμεση επαφή με τον κόσμο, δε θ'αφήσει να πάει χαμένη μια τέτοια ευκαιρία. Η κίνηση αυτή απευθύνεται σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και τέτοιοι άνθρωποι είναι ευκολόπιστοι και εύκολα χειραγωγούμενοι. Πόσο μάλλον υπό το φόβο του άμεσου ή έμμεσου αφορισμού, τον οποίο ως εκ θαύματος αυτοί οι ρασοφόροι δικαιούνται να χρησιμοποιούν. Ας μην ξεχνάμε ένα πολύ νωπό παράδειγμα, αυτό της ΜΚΟ "Αλληλεγγύη" της Εκκλησίας της Ελλάδος. 10.000.000€ έλλειμα από έναν φορέα που υποτίθεται ήταν ταγμένος στην αρωγή...

Άντε να δούμε...